29.05.2017 10:25

Hoedt: "Thuis zitten en niks doen komt later"

Wesley Hoedt kon zich door een schorsing al eerder melden bij het Nederlands elftal. Zijn club Lazio speelde namelijk zondag nog een wedstrijd, maar de Nederlander was geschorst. In overleg met zijn club besloot hij zich eerder te melden voor Oranje.

"We speelden uit en dan gaan geschorste spelers niet mee. Als dat wel zo was geweest, was ik er wel bij geweest natuurlijk", liet Hoedt weten in gesprek met de NOS. "In overleg met de club is besloten dat ik nu aan zou sluiten, zodat ik niet 5 dagen niks doe en fit zou blijven. Het is altijd een eer om je bij het Nederlands elftal te mogen melden. Thuis zitten en niks doen komt na de interlandperiode wel."

Hoedt hoopt zich de komende wedstrijden te laten zien in het Oranje-shirt: "Na mijn basisdebuut tegen Italië moet ik laten zien dat ik het waard ben om het Oranje-shirt te dragen. Ik heb bij Lazio een goed seizoen achter de rug en nu wil ik de volgende stap in mijn carrière zetten. Nu is het doorpakken en mijn vorm uit Italië meenemen naar het Nederlands elftal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner