29.05.2017 12:25

Dessers zet record met 7 treffers in play-offs

Cyriel Dessers was van enorme waarde voor zijn club NAC Breda in de play-offs. Mede dankzij zijn 7 doelpunten wist de club uit Noord-Brabant promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. Nog niet eerder wist een speler zo vaak het net te vinden tijdens de play-offs om degradatie sinds de aanpassing van 2006.

Record
Zijn 7 doelpunten in 4 wedstrijden in de play-offs is daarom een record. Sinds de aanpassing in de play-off-opzet van 2006 wist geen enkele speler zo vaak te scoren als Dessers dit seizoen. De scoringsdrift van de spits dit seizoen is opvallend. In de Jupiler League wist Dessers 22 keer het net te vinden in 36 wedstrijden, maar voor zijn tijd bij NAC kwam de aanvaller uit in de Eerste Klasse A in België voor Sporting Lokeren. In de afgelopen 2 seizoenen scoorde de aanvaller geen enkele treffer in de reguliere competitie. 

Het record stond op naam van Melvin Platje en Santi Kolk. Platje wist in het seizoen 2010/2011 in het shirt van FC Volendam 5 keer het net te vinden in de play-offs. Ook Santi Kolk was 5 keer trefzeker in de play-offs. Dat deed de aanvaller in het shirt van FC Zwolle in het seizoen 2005/2006. Ivan Tsvetkov scoorde ooit wel 7 treffers in de play-offs, maar de Bulgaar deed dat in de oude opzet waarin meer duels werden gespeeld.

Goals Dessers
NAC Breda begon de play-offs met een dubbele ontmoeting tegen FC Volendam. De wedstrijd in Volendam eindigde in 2-2, mede dankzij 1 doelpunt van Dessers. In het eigen stadion schoot de Belgische aanvaller met 2 doelpunten NAC naar de volgende ronde. En ook tegen een Eredivisie-club toonde hij zijn klasse. In Breda wist NAC met 1-0 te winnen dankzij 1 doelpunt van Dessers. In Nijmegen was wederom Dessers de grote man. Met een hattrick had hij een groot aandeel in de 1-4 zege.

Hieronder de topscorers van de laatste 5 seizoenen in de play-offs voor promotie en degradatie.

  • 16/17: Cyriel Dessers (NAC Breda) - 7 goals
  • 15/16: Erik Falkenburg (Willem II) - 4 goals
  • 14/15: Guyon Fernandez (NAC Breda) - 3 goals
  • 13/14: Lars Veldwijk (SBV Excelsior) - 4 goals
  • 12/13: Sanharib Malki (Roda JC), Piotr Parzyszek (De Graafschap), en Quincy Promes (Go Ahead Eagles) - 3 goals

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner