29.05.2017 14:30

Ook Van der Heijden blijft Feyenoord trouw

Van een leegloop na het kampioenschap van Feyenoord lijkt vooralsnog geen sprake. Jan-Arie van der Heijden heeft met Feyenoord een akkoord bereikt over verlenging van zijn contract met drie jaar.

Van der Heijden is de volgende speler in de rij Feyenoorders die zijn contract verlengt. De voorbije maanden zetten van de huidige selectie onder meer Brad Jones, Terence Kongolo, Rick Karsdorp, Karim El Ahmadi, Bilal Başaçıkoğlu, Sven van Beek en Jens Toornstra hun handtekening onder een nieuw contract. De 29-jarige verdediger had een aflopend contract in Rotterdam, maar blijft tot 2020 aan de club verbonden.

In de kampioensploeg was Van der Heijden een sterkhouder in het hart van de defensie. Hij speelde 31 competitiewedstrijden en staat zevende op de ranglijst met meeste speelminuten voor Feyenoord. Als verdediger was hij niet alleen in defensief opzicht van waarde, maar aanvallend was Van der Heijden ook van grote waarde. Met 5 assists is er geen enkele verdediger in de Eredivisie die vaker een doelpunt voorbereidde van Van der Heijden.

Technisch directeur Martin van Geel is dolblij met het contractnieuws. "Hij heeft als centrale verdediger een heel sterk en constant seizoen achter de rug, waarin hij zijn waarde voor het elftal meer dan bewezen heeft. Met zijn opbouwende kwaliteiten, maar ook in verdedigend opzicht heeft hij het meer dan uitstekend gedaan."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner