29.05.2017 16:35

Vlaar baalt flink: "Aan onszelf te wijten"

AZ gaf zondagavond een 3-0 voorsprong uit handen tegen FC Utrecht. De Domstedelingen wisten een comeback te forceren en daarmee Europees voetbal af te dwingen. AZ en aanvoerder Ron Vlaar bleven met lege handen achter.

"Dit hebben we aan onszelf te wijten. We hadden een 3-0 voorsprong… We zijn, op de verlenging na dan, niet aan voetballen toe gekomen. We zijn meegegaan in het spel van FC Utrecht. Dat hebben we niet goed gedaan. Nu staan we hier met lege handen. Heel zuur."

Rond de piek in de carrière van Vlaar rond het WK2014 had hij zijn planning van zijn loopbaan anders in gedachten. Ondanks een transfervrij vertrek bij Aston Villa kwam er geen club en bij AZ mocht de verdediger zijn conditie op peil houden. Dat resulteerde in een contract en inmiddels speelt Vlaar al twee seizoenen in Alkmaar. Waar hij bij Oranje en Aston Villa een rots in de branding was, valt hij bij AZ tegen.

"Ik ben teleurgesteld in dit seizoen en ook in mijn eigen seizoen. Het is niet geworden wat ik ervan gehoopt had. We zullen bij onszelf te rade moeten gaan, want we kunnen veel beter. Dat hebben we veel te weinig laten zien. Het is moeilijk om deze teleurstelling te verwerken, maar we moeten weer verder…"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner