29.05.2017 21:41

Fenerbahçe ziet Gala langszij komen na winst

Galatasaray is met nog één wedstrijd te spelen in de Turkse competitie in punten gelijk gekomen met nummer drie Fenerbahçe. De ploeg van Wesley Sneijder won maandag met enige moeite met 3-2 bij Alanyaspor. De twee rivalen zijn al zeker van deelname aan de voorronde van de Europa League.

Het leek aanvankelijk een eenvoudige avond voor 'Cim Bom' te worden. Met Sneijder in de basis begon de ploeg van coach Igor Tudor voortvarend. De Portugees Bruma scoorde in de veertiende minuut, Sinan Gümüs maakte er drie minuten later zelfs 2-0 van. De Braziliaanse aanvaller Vágner Love tekende echter vijf minuten later alweer voor de aansluitingstreffer.

Met de tweede van Gümüs slechts enkele minuten daarna leek Galatasaray de buit al vroeg binnen te hebben. Vágner Love bracht een kwartier voor tijd de spanning terug door een strafschop te benutten na hands van Ahmet Çalik. Sneijder was toen al gewisseld. De thuisploeg zette nog aan, maar wist de derde treffer niet meer te maken.