30.05.2017 19:30

Griezmann minutenvreter op Europese velden

Van alle spelers in de vijf grootste competities van Europa, stond Antoine Griezmann het meeste aantal minuten binnen de lijnen. De sterspeler van Atlético Madrid speelde voor club en land liefst 63 wedstrijden.

Sporza rekende uit dat geen enkele speler in de Premier League, La Liga, Bundesliga, Ligue 1 of Serie A meer speelde dan de Fransman. In de Spaanse competitie kwam Griezmann tot 36 wedstrijden, ook in de Champions League bleef zijn Atlético Madrid lang actief. De club reikte tot de halve finale, Griezmann miste geen enkele wedstrijd. Qua interlands was Griezmann ook actief in het seizoen 2016/2017. Met Frankrijk schopte hij het tot de finale, terwijl hij ook uitkwam in de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap in 2018.

De top drie qua speeltijd wordt compleet gemaakt door Wilfred Ndidi (KRC Genk/Leicester City) en Koke (Atlético Madrid). Ndidi was een vaste kracht in België, nadat Leicester City hem naar de Premier League haalde. Voor de winterstop speelde de Afrikaan al veel in de Europa League, met Leicester City kwam hij vervolgens ook uit in de Champions League en de FA Cup. Koke kent een soortgelijk seizoen als Griezmann, alleen speelde de Spaanse middenvelder wat minder interlands.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner