31.05.2017 10:24

FC Groninger Hrustić dichtbij debuut Australië

Ajdin Hrustić is een van de drie nieuwkomers in de Australische voetbalselectie die door bondscoach Ange Postecoglou is samengesteld voor het WK-kwalificatieduel met Saudi-Arabië van volgende week en de daaropvolgende Confederations Cup. De 20-jarige middenvelder van FC Groningen was ook in beeld bij Bosnië en Herzegovina, het geboorteland van zijn vader.

"Ajdin is een van de spelers die de potentie lijkt te hebben om in de toekomst een vaste waarde in de Australische ploeg te worden", zei Postecoglou bij de presentatie van zijn selectie, waarin ook plaats is voor voormalig Zwollenaar Trent Sainsbury en doelman Tomi Juric die een seizoen geleden bij Roda JC keepte. De 'Socceroos' spelen op 8 juni de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen het door Bert van Marwijk getrainde Saudi-Arabië. Hrustić kwam het afgelopen seizoen in vijf competitieduels in actie voor de Groningers. Daarin scoorde hij eenmaal.

Australië staat in groep B van de Aziatische WK-kwalificatie op de derde plaats achter Japan en Saudi-Arabië. Slechts de eerste twee teams plaatsen zich rechtstreeks voor het WK van 2018, voor de nummer drie resteert een play-off. Vijf dagen na het duel met de Saudi's oefent het team nog tegen Brazilië om vervolgens naar Rusland af te reizen voor de Confederations Cup.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner