31.05.2017 14:16

Nouri heeft geen trek in verhuurperiode

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Abdelhak Nouri is niet van plan om aankomend seizoen op huurbasis te vertrekken bij Ajax. De 20-jarige middenvelder zag onder meer Matthijs de Ligt (17) en Kasper Dolberg (19) doorbreken in de hoofdmacht en Nouri aast ook op een definitieve doorbraak.

Nouri heeft het ontzettend naar zijn zin in Amsterdam. "Mijn band met Ajax, met de club en de fans is zo sterk", aldus de jongeling in gesprek met Voetbal International. "Daarom is verhuren ook geen optie. Het voelt niet prettig om in Nederland bij een andere club te spelen, tegen Ajax. Ik wil híér slagen."

Nouri debuteerde tijdens het huidige seizoen in de hoofdmacht van Ajax, maar is al sinds het seizoen 2014/2015 actief in het betaald voetbal. Namens Jong Ajax kwam Nouri toentertijd tot 2 wedstrijden in de Jupiler League. Tijdens het seizoen 2015/2016 was zijn inbreng een stuk groter met 17 optredens, terwijl hij tijdens het afgelopen seizoen uitgroeide tot smaakmaker in de Jupiler League. In 26 wedstrijden wist hij 10 keer te scoren en 11 assists af te leveren. Tevens speelde hij 15 officiële duels in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner