31.05.2017 16:54

Aké zag af van interlandcarrière Ivoorkust

Nathan Aké werd in het recente verleden gepolst door Marc Wilmots voor het nationale elftal van Ivoorkust, maar de verdediger annex middenvelder voelde meer voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftal.

Wilmots werd in maart aangesteld als bondscoach van Ivoorkust. "Een paar maanden geleden belde hij me op en vroeg hij of ik erover wilde nadenken om voor hen te gaan spelen", aldus Aké tegenover Voetbal International. "Omdat Wilmots uit België komt, spraken we gewoon in het Nederlands. Het was niet dat hij beloftes deed dat ik sowieso zou gaan spelen, al kreeg ik wel het idee dat hij me wilde oproepen voor deze interlandperiode."

"Het is moeilijk, want ik ben half Ivoriaans en dat land blijft altijd in mijn hart", vervolgt Aké. "Ik heb daar nog veel familie, net als in Frankrijk, waar we vroeger elk jaar op vakantie gingen. Maar ik ben verder helemaal in Nederland opgegroeid, en heb ook voor alle vertegenwoordigende elftallen hier gespeeld, dus daar ligt in principe wel mijn eerste keuze."

Woensdagavond kan Aké debuteerde namens Oranje als het Nederlands elftal in Agadir tegen Marokko speelt. Aankomende zondag oefent Oranje in De Kuip tegen Ivoorkust.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner