01.06.2017 10:57

Dnipro: In 2015 nog EL-finalist, nu degradatie

Dnipro Dnipropetrovsk is gedegradeerd naar het tweede niveau in Oekraïne. Dat is hoogst opmerkelijk, daar het twee seizoenen geleden nog finalist was in de Europa League tegen Sevilla FC (3-2 verlies). De problemen zijn onder meer ontstaan nadat de club financieel failliet raakte.

Tijdens de reguliere competitie eindigde Dnipro op de voorlaatste plaats. De elfde plek in de Premyer Liga betekende dat de club play-offs moest spelen in de strijd tegen degradatie. Van de zes deelnemende ploegen aan die play-offs, degraderen er twee direct en daar kan Dnipro niet meer aan ontkomen. Samen met Volyn Lutsk zakte de ploeg een niveau lager. Tegen die club speelde het woensdag nog om des keizers baard en wegens onrust op de tribune werd dat duel voortijdig gestaakt.

Europa League
Het rommelde al geruime tijd bij Dnipro, aangezien de ploeg door de UEFA was uitgesloten voor Europees voetbal. Die sanctie werd opgelegd nadat het op financieel gebied de regels meermaals overtrad. Een pijnlijk verhaal dus voor de Oekraïners. Tijdens het succesvolle Europese seizoen schakelde het Ajax nog uit in de achtste finale van de Europa League. In Oekraïne werd het 1-0 voor Dnipro, waarna de 2-1 zege van Ajax genoeg was voor de ploeg uit Oekraïne om door te bekeren. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner