01.06.2017 14:39

Huntelaar Europees topscorer van Schalke 04

Klaas-Jan Huntelaar verlaat FC Schalke 04 met een reeks geweldige statistieken. De Nederlander is de speler met de meeste doelpunten in de Champions League en de Europa League namens de club uit Gelsenkirchen. 

Champions League
In zeven seizoenen tijd scoorde de aanvaller 13 treffers in 25 wedstrijden in de Champions League, waarmee hij een gemiddelde haalt van 0,52 per wedstrijd. Daarmee houdt hij Jefferson Farfán, Benedikt Höwedes, Kevin Kurányi en Raúl ruim achter zich. Die vier spelers wisten slechts vijf treffers te maken in het miljardenbal. 

Europa League
Ook in Europa's tweede competitie is Huntelaar de speler van Schalke met de meeste treffers achter zijn naam. Met een gemiddelde van 0,64 doelpunten per duel (22 wedstrijden, 14 goals) blijft hij Mike Hanke en Marc Wilmots (beiden 13 treffers) voor.

Bundesliga
In de Duitse competitie voert Huntelaar niet de topscorerslijst aan namens Schalke. Met 82 doelpunten in 175 wedstrijden staat de in Drempt geboren spits wel op plaats 2. Klaus Fischer, verantwoordelijk voor de duizelingwekkende cijfers van 182 doelpunten in 295 wedstrijden, is Schalke's topscorer aller tijden in de Bundesliga.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner