01.06.2017 22:15

Europees voetbal Van der Vaart en Midtjylland

Rafael van der Vaart heeft zich donderdag met FC Midtjylland verzekerd van een ticket voor de Europa League. De ploeg van de Nederlandse spelmaker, die zelf de hele wedstrijd op de bank bleef zitten, won de finale van de play-off tegen Randers FC met 3-0.

Midtjylland was in de zogeheten kampioenspoule als vierde geëindigd, op gepaste afstand van het ongenaakbare FC Kopenhagen. De kampioen van 2015 moest met Randers FC strijden om het laatste Europese ticket in Denemarken en dat leverde donderdag in Herning het gewenste succes op. In de rust werd met Alexander Sørloth, overgekomen van FC Groningen, alvast de nieuwe spits voor komend seizoen gepresenteerd.

Het is de vraag of Van der Vaart ook meegaat Europa in. De 34-jarige spelmaker kon dit seizoen niet aan de hoge verwachtingen voldoen en kwam slechts sporadisch in actie. "Zijn beperkte fysiek staat meer in de weg", zei technisch directeur Claus Steinlein onlangs. "Zoals het er nu naar uitziet, hebben we niet genoeg voor ons geld gekregen." Het vette contract van Van der Vaart loopt nog een jaar door.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner