06.06.2017 22:46

Debuut voor Younes, Eriksen zet reeks voort

De nodige spelers uit de Eredivisie of met een Eredivisie-verleden speelden dinsdagavond in interlandverband tegen elkaar. Tijdens het duel tussen Denemarken en Duitsland eiste Christian Eriksen een hoofdrol op en maakte Amin Younes zijn debuut voor Die Mannschaft. De wedstrijd eindigde in 1-1.

De goede resultaten van Younes bij Ajax afgelopen seizoen bleven niet onopgemerkt bij bondscoach Joachim Löw. Voor het eerst werd de vleugelspeler geselecteerd voor een duel van het Duitse Nationale elftal. In minuut 66 mocht Younes invallen voor Mathias Ginter. Daarmee is hij de eerste Eredivisie-speler ooit die mocht uitkomen voor het Duitse elftal. Bij Ajax kreeg de aanvaller het afgelopen seizoen veel kritiek wegens een tegenvallend rendement.

Voormalig Eredivisie-speler Eriksen opende in minuut 18 de score. De Deen is bezig aan een goede reeks. Tijdens de laatste 20 wedstrijden die Eriksen speelde was hij betrokken bij 18 doelpunten. Hij scoorde 4 treffers en wist zich 14 keer tot aangever te kronen. Zijn landgenoten Lasse Schöne en Kasper Dolberg (beiden Ajacieden) kregen ook nog speelminuten.

Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Joshua Kimmich scoorde in minuut 88 de gelijkmaker met een fraaie omhaal.