08.06.2017 14:10

Van Marwijk maakt WK-plaatsing heel spannend

Deelname aan het wereldkampioenschap voetbal is na donderdag wat verder weg voor Saudi-Arabië en bondscoach Bert van Marwijk. De uitwedstrijd tegen Australië ging met 3-2 verloren.

Australië kwam daardoor in groep B van de Aziatische kwalificatiezone op gelijke hoogte met Saudi-Arabië. Beide landen hebben na acht wedstrijden zestien punten en delen de tweede plaats. Koploper Japan heeft ook zestien punten, maar speelde een duel minder. De Japanners moeten dinsdag op bezoek bij Irak.

Australië kwam in Adelaide tot drie keer toe op voorsprong tegen Saudi-Arabië. Tomi Juric opende in de zevende minuut de score. De gelijkmaker kwam halverwege de eerste helft op naam van Salem Al-Dossari. Juric bracht Australië weer aan de leiding, maar dankzij een doelpunt in de blessuretijd van Mohammed Al-Sahlawi gingen de twee teams rusten met een stand van 2-2. Tommy Rogic scoorde in de 64e minuut. Dit keer wist de ploeg van Van Marwijk niet meer terug te komen.

De nummers één en twee van de groep gaan rechtstreeks naar het WK in Rusland. Japan moet nog tegen zowel Australië als Saudi-Arabië aantreden.