09.06.2017 22:51

Toivonen schiet Zweden langs Frankrijk

Het Zweedse voetbalelftal heeft Frankrijk vrijdagavond de eerste nederlaag toegebracht in de WK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Janne Andersson versloeg de koploper van groep A in de Friends Arena van Solna, nabij Stockholm, met 2-1. Ola Toivonen maakte in de laatste seconden van de blessuretijd vanaf eigen helft het winnende doelpunt, nadat de ver uit zijn doel gekomen Franse keeper Hugo Lloris de bal zomaar in zijn voeten had geschoten.

Zweden en Frankrijk gaan nu samen aan kop in groep A met dertien punten uit zes wedstrijden. Het Nederlands elftal kwam dankzij de winst vrijdag op Luxemburg op tien punten en verdrong Bulgarije, dat met 2-1 verloor bij Wit-Rusland, van de derde plaats.