11.06.2017 09:55

VIDEO: Eredivisie-tintje in WK-kwalificatie

De WK-kwalificatie ging zaterdagavond in volle hevigheid verder. Daarin wisten 3 Eredivisiespelers te scoren: Nicolai Jørgensen, Kasper Dolberg (Denemarken) en Amin Younes (Duitsland.

Jørgensen:
Voor Jørgensen is scoren voor de Deense nationale ploeg niet nieuw. Hij deed dat al 7 keer. Wat wel nieuw voor hem is: scoren in de WK-kwalificatie. Jørgensen kwam in 5 van de 6 kwalificatiewedstrijden van Denemarken in actie, maar maakte tegen Kazachstan pas zijn eerste doelpunt.

Dolberg:
Ruim 20 minuten voor tijd kwam Dolberg Jørgensen vergezellen in de aanval. Op dat moment stond Denemarken met 2-1 voor toch Kazachstan. Voor de spits van Ajax was het zijn derde interland, maar hierin maakte hij zijn eerste doelpunt. Dolberg tikte 10 minuten voor tijd een voorzet tegen het net. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-1. Het andere doelpunt van Denemarken werd gescoord door Christian Eriksen, die een verleden in de Eredivisie bij Ajax heeft.

Younes:
4 dagen na zijn debuut volgde voor Younes al zijn eerste officiële doelpunt. Waar hij in de oefenwedstrijd tegen Denemarken mocht invallen, speelde Younes in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino vanaf het begin. In Nürnberg hadden de Duitsers geen enkele moeite met de voetbaldwergstaat: 7-0. De bijdrage van Younes aan de score viel in de vorm van de 4-0, na 38 minuten spelen. Een mooi begin voor Younes: 1 basisplaats voor Die Mannschaft, 1 doelpunt.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner