11.06.2017 14:24

Engeland wint voor eerste keer WK onder 20

Engeland heeft zondag voor de eerste keer in de geschiedenis het WK voor voetballers onder twintig jaar gewonnen. In de Zuid-Koreaanse stad Suwon maakte Dominic Calvert-Lewin het enige doelpunt van de finale tegen Venezuela. Adalberto Peñaranda miste namens de verliezende finalist nog een strafschop.

De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers gaf de Venezolanen na 25 minuten een vrije trap op een kleine 40 meter van het doel. Ronaldo Lucena schoot de bal met een zwabber, net zoals zijn Portugese naamgenoot zo vaak doet. De Engelse goalie Freddie Woodman was kansloos maar de paal voorkwam de openingstreffer.

Die viel tien minuten later aan de andere kant. Calvert-Lewin was alert toen de Venezolaanse keeper zijn schot niet klemde en tikte gecontroleerd binnen.

Ruim een kwartier voor het einde gaf Kuipers een strafschop aan de Venezolanen. Peñaranda schoot door het midden maar Woodman kreeg al duikend naar zijn rechterhoek een hand tegen de bal. In de laatste reguliere speelminuut maakte Woodman zijn heldenrol compleet door een lastig schot uit de hoek te tikken.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner