11.06.2017 22:53

Weer remise: vijfde gelijkspel op rij Wales

De Servische voetbalploeg heeft zondag Wales op afstand gehouden in de WK-kwalificatie. Invaller Aleksandar Mitrovic redde in Belgrado een punt voor het gastland: 1-1. Servië behield daardoor het gat van vier punten met de Welshmen in groep D.

De bezoekende ploeg van bondscoach Chris Coleman trad in Belgrado aan zonder zijn geschorste vedette Gareth Bale. De halvefinalist van het laatste EK kwam na 35 minuten op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Aaron Ramsey. Mitrovic trok de stand in de 73e minuut echter gelijk, waardoor Wales voor de vijfde wedstrijd op rij genoegen moest nemen met een gelijkspel.

Servië behield de leiding in de groep met twaalf punten, evenveel als Ierland dat eerder op dag met 2-2 gelijkspeelde tegen Oostenrijk. Wales en Oostenrijk staan op acht punten, Georgië (drie) en Moldavië (twee) zijn vrijwel kansloos voor een plek op het WK van volgend jaar.