12.06.2017 21:44

Iran pakt ticket voor WK met thuisoverwinning

Iran heeft zich maandag als tweede land, na Brazilië, geplaatst voor het eindtoernooi om de wereldtitel volgend jaar in Rusland. De ploeg van bondscoach Carlos Queiroz was in Teheran met 2-0 te sterk voor Oezbekistan. Sardar Azmoun en Mehdi Taremi brachten de treffers op hun naam. Masoud Shojaei miste kort na de rust nog een strafschop voor de thuisploeg.

Iran trad aan met Alireza Jahanbakhsh in het basisteam. De AZ-aanvaller moest vlak voor de rust uitvallen. Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen) mocht in de laatste minuut nog even invallen bij de thuisploeg.0

Iran is in groep A met twintig punten uit acht duels nog altijd ongeslagen. De nummers een en twee veroveren in deze groep een WK-ticket. Iran kan met nog twee wedstrijden te spelen niet lager meer eindigen dan de tweede plek. Zuid-Korea maakt als de huidige runner-up de meeste kans op het tweede startbewijs voor het WK.

Met Brazilië en Iran is ook het gastland Rusland zeker van deelname aan de eindronde om de wereldtitel.