14.06.2017 17:58

Van Wolfswinkel verkast tot 2020 naar Basel

Ricky van Wolfswinkel is van Vitesse naar FC Basel getransfereerd. De 28-jarige aanvaller heeft een contract bij de Zwitserse topclub, welke volgend jaar uitkomt in de Champions League, ondertekend tot de zomer van 2020. 

"Ik verlaat Vitesse echt met pijn in het hart, maar het hele plaatje klopt bij FC Basel en deze kans wilde ik niet laten lopen", liet de trefzekere aanvaller weten op de website van zijn management. "Ik heb vorig jaar bewust de stap naar Vitesse gemaakt, om weer lekker wekelijks te spelen en het plezier terug te vinden. Dat is me zeker gelukt. Ik heb het afgelopen seizoen echt enorm genoten.''

Bij Basel is men blij met de komst van de aanvaller. "We zochten nog een aanvaller en met Ricky hebben we een spits in huis gehaald die echt neusje voor de goal heeft", laat Marco Streller, sportdirecteur van Basel, weten op de website. Van Wolfswinkel beleefde een goed seizoen bij Vitesse. Hij bezorgde de Gelderse vereniging met twee treffers in de bekerfinale tegen AZ (2-0) de eerste hoofdprijs uit de clubgeschiedenis.

"Dit soort spitsen zijn lastig te vinden", vervolgt Streller zijn verhaal. "Ze zijn vaak onhaalbaar voor Basel. We hebben Ricky vaak bekeken en kwamen allemaal tot de conclusie dat hij een echte aanwinst voor is." De 28-jarige aanvaller begon zijn loopbaan bij Vitesse en speelde na FC Utrecht in het buitenland voor Sporting Portugal, Norwich City, Saint-Etienne en Real Betis.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner