18.06.2017 20:27

Italië -21 legt lot in handen van Serie A-talent

Italië doet op het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 een gooi naar de titel en het land begint het toernooi op mooie wijze. De basisopstelling bestaat volledig uit spelers die in de Serie A actief zijn.

Met de grote bedragen die tegenwoordig voor talenten worden neergelegd, is het de normaalste zaak dat een basisopstelling van een land voor een groot gedeelte bestaat uit spelers die elders in Europa hun brood verdienen. Bij Italië -21 is dit niet het geval. Het land treedt tegen de leeftijdsgenoten van Denemarken aan met een Serie A-elftal.

Bondscoach Luigi Di Biagio kan op het kampioenschap in Polen rekenen op een aantal grote talenten. Zo is Gianluigi Donnarumma de doelman en staat centraal achterin met Daniele Rugani en Mattia Caldara een duo dat in de toekomst de eer van Juventus moet verdedigen. Voorin zit het qua ervaring met Domenico Berardi en
Federico Bernardeschi wel goed bij Italië.

Bij Denemarken -21 staan overigens twee bekenden op het veld. Voormalig Ajacied Lucas Andersen heeft een basisplaats, FC Twente-speler Joachim Andersen zit op de bank.

Opstelling Italië -21: Donnarumma (AC Milan) - Barreca (Torino), Rugani (Juventus), Caldara (Atalanta/Juventus), Conti (Atalanta) - Pellegrini (Sassuolo), Benassi (Torino), Gagliardini (Inter) - Berardi (Sassuolo), Bernardeschi (Fiorentina), Petagna (Atalanta)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner