18.06.2017 22:01

Invaller Sánchez bewijst waarde voor Chili

Copa América-winnaar Chili heeft zondagavond zijn eerste wedstrijd op de Confederations Cup gewonnen. Invaller Alexis Sánchez bewees als invaller zijn waarde met zijn betrokkenheid bij beide doelpunten: 0-2.

De Chileense ploeg van bondscoach Juan Pizzi had binnen de minuut bijna reden tot juichen. Eduardo Vargas haalde hard uit, maar raakte via doelman Fabrice Ondoa de paal. Nadat de goalie ook prima had ingegrepen op een frommelschot van José Fuenzalida brak Kameroen voor de eerste keer uit. Geklungel in de Chileense defensie leverde Benjamin Moukandjo veel ruimte op, maar hij schoot naast. Vlak voor de rust leek Chili alsnog op voorsprong te komen. Vargas scoorde nu wel na een fantastische pass van Arturo Vidal, maar na het bekijken van de videobeelden werd de treffer afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet. Chili had veel balbezit terwijl Kameroen loerde op de tegenaanval en de rijen gesloten hield. Dat lukte goed, want mogelijkheden voor de Chilenen bleven uit en op de counter was Vincent Aboubakar gevaarlijk. Hij verdiende een vrije trap, die door Benjamin Moukandjo net naast werd geschoten. Nadat de niet geheel fitte Sánchez toch was ingevallen, braken de Kameroeners alsnog. De aanvaller van Arsenal gaf een fraaie voorzet, die door Vidal hard werd ingekopt. Daar bleef het niet bij voor La Roja. Sánchez passeerde keeper Ondoa, maar stuitte nog op een verdediger. De rebound was wel besteed een Vargas: 0-2.

De overwinning betekent dat Chili voorlopig koploper is in groep B. Maandag spelen Duitsland en Australië de tweede wedstrijd in deze groep.

Door: Bob van Dijk