22.06.2017 18:53

Mak Australië dankt missende Aboubakar: 1-1

Na het 1-1 gelijkspel tussen Kameroen en Australië mogen de Australiërs tevreden zijn. Het duel op de donderdagavond stond vooral in het teken van Kameroense spits Vincent Aboubakar die meerdere malen de kans op de winnende om zeep hielp.

Beide teams begonnen in de eerste helft in een hoog tempo. De Kameroense ploeg wist via Christian Bassogog vaak de bal vanaf links voor het doel te geven. De Australische linksback Alex Gersbach kreeg maar geen grip op de rappe Kameroener. Australië daarentegen probeerde door middel van goed positiespel het vijandige doel op te zoeken. De laatste fase van de Australische aanvallen was echter vaak onnauwkeurig, waardoor Kameroen zich weinig zorgen hoefde te maken.

Het enige doelpunt dat in de eerste helft gemaakt werd, kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Bassogog werd de diepte ingestuurd en de aanvaller hoefde de bal alleen rustig over de doelman te tikken. De tweede helft begon voor de Australiërs stukken beter. In de eerste minuut hielp het land een grote kans om zeep, Alex Gersbach schoot de bal hoog over. Even later kreeg de ploeg nogmaals een kans op de gelijkmaker. De scheids gaf Australië een strafschop, nadat de Kameroense verdediging onjuist ingreep. De Kameroeners hadden kort nog hoop dat de beslissing ingetrokken werd, aangezien de scheidsrechter zich liet adviseren door de videoscheidsrechter. Na de beelden aandachtig bekeken te hebben mocht Mark Milligan nog steeds de strafschop nemen. Dit deed hij vol overtuiging en de bal belandde strak in de linkeronderhoek.

Ook Kameroen kwam nog een paar keer tot een doelpoging. De ploeg zag de bal echter niet in het doel belanden. De voorzetten van links en rechts waren van uitstekende klasse, maar het was de spits Aboubakar die faalde in zijn taak. Vijf pogingen gingen naast of kaatsten terug van het houtwerk. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, waar beide landen weinig mee opschieten. Zowel Kameroen als Australië staat met een punt na twee groepswedstrijden, waardoor een plek in de halve finale ver weg is.