22.06.2017 20:19

Cahill richting de 100 op Confederations Cup

Tim Cahill kan de tweede international worden die in de voetbalgeschiedenis van Australië 100 interlands speelt voor zijn land. De 37-jarige viel op de Confederations Cup in tegen Kameroen en staat daardoor op 99 interlands.

Als Cahill speeltijd krijgt in de laatste groepswedstrijd van Australië, op 25 juni tegen Chili, bereikt de aanvaller de mooie mijlpaal voor het nationale elftal. In het verleden behaalde alleen doelman Mark Schwarzer deze mijlpaal. De doelman beëindigde zijn internationale carrière uiteindelijk met 109 caps.

Dit aantal lijkt routinier Cahill niet meer te halen, maar een honderdste interland zit er dus wel degelijk in tijdens het eindtoernooi in Rusland. Topscorer van Australië is Cahill overigens al jaren en aangezien hij 19 goals voor staat op de inmiddels gestopte nummer twee (Damian Mori), blijft hij voorlopig ook wel topschutter. Cahill heeft nog 2 goals nodig om een mijlpaal van 50 doelpunten te bereiken.

Australië staat er niet geweldig voor op de Confederations Cup, na twee groepswedstrijden voetbalde het land één puntje bij elkaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner