22.06.2017 21:50

Recordjacht Sánchez voorkomt mijlpaal Löw

Duitsland en Chili zijn blijven steken op een 1-1 gelijkspel. Alexis Sánchez pakte 2 prestigieuze Chileense records, terwijl de Duitse bondscoach Joachim Löw met de remise nog moet wachten op zijn mijlpaal.

Sánchez had met zijn basisplaats zijn eerste record van de avond al te pakken. Bondscoach Juan Pizzi had voor de aanvaller een plek in de voorhoede gereserveerd, waardoor Sánchez zijn 112e interland speelde. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Claudio Bravo. Ook de andere sterspeler van de Chilenen, Arturo Vidal, stond in de as van het veld. De vedettes namen de ploeg al meteen bij de hand.

Onder aanvoering van Sánchez en Vidal zette Chili vol druk op de achterhoede van Duitsland. De Duitsers kwamen er totaal niet aan te pas en het openingsdoelpunt was exemplarisch voor de verhoudingen. Shkrodan Mustafi leverde de bal in bij de opbouw, waarna Vidal na een slimme combinatie Sánchez vrij zette voor doelman Marc-André Ter Stegen. Sánchez faalde niet en prikte zijn 38ste doelpunt voor Chili tegen de touwen. Daarmee kroonde hij zich tot all-time topscorer van Chili. Tevens was het doelpunt van Sánchez het 400ste doelpunt in de geschiedenis van de Confederations Cup. Het toernooi viert dit jaar haar 25-jarig jubileum en aan Rusland de eer om de 10e editie te organiseren.

Duitsland moest al snel in de achtervolging, maar had het zeer lastig met de agressieve Chilenen. De eerste echt goede aanval leverde meteen een doelpunt op. Vlak voor rust wist Duitsland zich eindelijk onder de druk van Chili uit te spelen, waarna het meteen open lag op het middenveld. De lage voorzet van Jonas Hector kon vervolgens simpel worden binnen getikt door Lars Stindl. Voor Stindl was het zijn 2e doelpunt van het toernooi en daarmee is hij de enige speler die meer dan 1 doelpunt wist te scoren tijdens deze Confederations Cup.

Na rust kwam Duitsland meer aan voetballen toe en ging de ploeg op zoek naar het winnende doelpunt dat bondscoach Joachim Löw een indrukwekkend mijlpaal kon bezorgen. Sinds 12 juli 2006 staat hij aan het roer bij Die Mannschaft, waarna hij al 149 interlands de leiding had over de Duitse ploeg. Daarin wist hij 99 overwinningen te boeken, waardoor Löw op jacht ging naar zijn 100ste zege. Geen enkele Duitse bondscoach wist die mijlpaal te bereiken. Duitsland speelde de bal beter rond in de tweede helft, maar creëerde amper kansen. Löw moet nog even wachten op zijn jubileum. 25 juni kan het gebeuren tegen Kameroen. In dat duel moet Duitsland zich ook zien te plaatsen voor de halve finale.

Door: Pim Westenberg