24.06.2017 14:45

Ronaldo op jacht naar nieuw record in Europa

Cristiano Ronaldo is hard op weg om de meest trefzekere international te worden op Europese bodem. De ster van Real Madrid staat momenteel op 74 treffers in het shirt van Portugal.

Met dat aantal hoeft Ronaldo alleen nog Sándor Kocsis (75 doelpunten voor Hongarije) en Ferenc Puskás (84 doelpunten voor Hongarije) voor zich te dulden. Het wereldrecord is nog wel ver weg voor Ronaldo. Dat staat namelijk op de naam van Ali Daei die maar liefst 109 keer het net trof voor Iran.

Zaterdagmiddag, tegen Nieuw Zeeland, krijgt Ronaldo de kans om zijn persoonlijke record aan te scherpen. De Portugees wist dit jaar in 32 wedstrijden evenveel doelpunten te scoren voor zijn club en land. De kans is groot dat het seizoen van Ronaldo nog een vervolg krijgt. Portugal staat momenteel op een tweede plaats. Bij winst op Nieuw Zeeland wacht de halve finale.

Nieuw Zeeland kent een teleurstellende Confederations Cup. De Kiwi's deden voor de vierde keer mee, maar is na twee wedstrijden al uitgeschakeld. Nog altijd wacht het land op de eerste winst op een Confederations Cup. De laatste kans om toch de drie punten te pakken is zaterdag tegen Portugal. Het is voor het eerst dat beide landen elkaar treffen op het voetbalveld.

De aftrap is om 17.00 uur en de wedstrijd tussen Nieuw Zeeland is hier dan LIVE te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner