06.07.2017 16:00

Real Madrid ook op social media grootste club

Spaanse clubs domineren de top met de grootste community van alle clubs uit Europa. Met bijna 194,5 miljoen volgers en/of likes blijft Real Madrid haar eeuwige rivaal FC Barcelona (194,4 miljoen) maar nipt voor. Achter de Spaanse giganten is er op social media pas ruimte voor de immens populaire Premier League.

Engeland volgt
Ondanks dat Manchester United de laatste jaren enorm matig presteert, heeft dat er niet voor gezorgd dat de online fanbase ernstig is aangetast. Mogelijk heeft de Europa League-winst van afgelopen seizoen de club weer een boost gegeven, want de club heeft nog 104,5 miljoen volgers op internet. Achter The Mancunians volgen op ruime afstand de Londense clubs Chelsea FC (66,5 miljoen) en Arsenal FC (58 miljoen) op plaats vier en vijf. Met ook Tottenham Hotspur (11,7 miljoen) en Leicester City (9,4 miljoen) in de top 20 is de Premier League hofleverancier.

Achter Chelsea volgen de eerste niet Spaanse of Engelse clubs. De eerstvolgende ploeg is het Duitse Bayern München, dat een online achterban van 57,5 miljoen volgers heeft. Het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain uit Frankrijk volgt met 43,5 miljoen, terwijl Juventus de eerste Italiaanse club uit deze lijst is: 43 miljoen. 

Geen topclubs, wel Turkse ploegen
Opvallend is dat de nummer acht en negen van de UEFA Coëfficiëntenlijst voor clubs, respectievelijk Sevilla FC en SL Benfica, niet in de top 20 staan. Het in Europees verband veel matiger presterende Olympique Marseille heeft online een veel grotere community dan de Spaanse en Portugese clubs: maar liefst 6,9 miljoen volgers. Dat is opvallend, aangezien Sevilla van de laatste vier edities driemaal de Europa League wist te winnen. 

Eveneens voor Sevilla en Benfica zitten drie Turkse clubs in de plaats in deze top 20. Galatasaray SK (24 miljoen) blijft haar nationale concurrenten uit Turkije Fenerbahçe SK (18 miljoen) en Beşiktaş JK (10,1 miljoen) daarin ruimschoots voor. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner