06.07.2017 09:00

Oranje u19 en Engeland gaan voor groepswinst

Javairô Dilrosun in actie namens Oranje u19 tegen Engeland u19. (01-09-2016)
Javairô Dilrosun in actie namens Oranje u19 tegen Engeland u19. (01-09-2016)

Nederland en Engeland wonnen de eerste groepsduels van het Europees Kampioenschap voor spelers onder de negentien jaar. Donderdagmiddag treffen de ploegen elkaar, waarbij winst genoeg lijkt voor plaatsing in de halve finale.

Voordeel Oranje
De onderlinge balans tussen beide ploegen is in het voordeel van de Oranje-talenten. De eerste keer dat Oranje en Engeland elkaar troffen was in 2006/2007, toen Nederland met 1-2 wisten te winnen. Engeland won slechts één keer van Oranje: vorig jaar tijdens het EK u19 met 1-2. Dat was niet de laatste ontmoeting, daar in september van 2016 nog tegen elkaar werd geoefend. Dat duel eindigde in 1-1.

Piroe
Oranje startte het toernooi tegen de Duitsers, een jeugdploeg die altijd en overal favoriet is. Daarom was het extra verrassend dat Nederland met overtuigende cijfers wist te winnen: 1-4. Vooral Joël Piroe en Javairô Dilrosun waren in bloedvorm. Piroe vanwege drie treffers, terwijl de Manchester City-aanvaller goed was voor twee assists. Met zijn hattrick werd Piroe de eerste Oranje-speler die op het EK u19 dat bereikte. 

Soevereine Engelsen
Ook Engeland kende weinig problemen in haar openingswedstrijd. De ploeg versloeg Bulgarije met 0-2. Mason Mount opende in de eerste minuut al de score, terwijl Ryan Sessegnon vlak na rust voor de eindstand zorgde. Door de zeges van Oranje en Engeland staan zij met drie punten bovenaan in Groep B.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner