07.07.2017 14:13

De kalender: Leeuwinnen, EK u19 en Curaçao

Met de rubriek 'De kalender' blikken we elke donderdag vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Deze week aandacht voor de interlands van de Oranje Vrouwen, Oranje u19 en de Gold Cup.

> > Overzicht oefencampagne Eredivisie-clubs

Oranje Vrouwen
Met het oog op het naderende Europees Kampioenschap voor Vrouwen spelen de Oranje dames een vriendschappelijke wedstrijd tegen Wales, de laatste en belangrijkste test. Het EK wordt in Nederland gehouden en dus oefent de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman op Het Kasteel. Het stadion van Sparta Rotterdam is eveneens het decor van Oranje's tweede groepsduel tegen Denemarken. De laatste keer dat de Leeuwinnen tegen Wales speelden, won het met 2-0.

Gold Cup
In Noord- en Midden-Amerika start zaterdagnacht om 01.00 uur de Gold Cup in de Verenigde Staten met het openingsduel Frans Guyana - Canada. Twee uur later staat de wedstrijd Honduras - Costa Rica gepland. 

Curaçao
Tijdens het toernooi geven wij speciale aandacht aan Curaçao, het land dat zich voor de eerste keer plaatste voor de Gold Cup. De ploeg, die voorheen onder leiding stond van Patrick Kluivert, start het toernooi maandagnacht om 01.00 uur tegen Jamaica in San Diego. Het duel is hier live te volgen. Verder zit Curaçao met Mexico en El Salvador in Groep C.

In de selectie zitten onder meer (ex)-Eredivisionisten Eloy Room (Vitesse), Cuco Martina (Southampton), Leandro Bacuna (Aston Villa), Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles) en Gino van Kessel (Slavia Praag). 

Oranje -19
Het Europees Kampioenschap voor spelers onder de negentien jaar is in volle gang. Zo won Oranje haar openingsduel van de Duitsers met 1-4, door onder andere een hattrick van Joël Piroe. Donderdagmiddag vervolgt de ploeg van Maarten Stekelenburg het toernooi tegen Engeland, terwijl zondag om 18.00 uur in het Tengiz Burjanadze stadion het laatste groepsduel tegen de Bulgaren is. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner