08.07.2017 17:56

OranjeLeeuwinnen met ruime zege naar het EK

De OranjeLeeuwinnen vieren een doelpunt in de uitzwaaiwedstrijd tegen Wales. (08-07-2017)
De OranjeLeeuwinnen vieren een doelpunt in de uitzwaaiwedstrijd tegen Wales. (08-07-2017)

In de uitzwaaiwedstrijd heeft Nederland met ruime cijfers van Wales gewonnen: 5-0. De Leeuwinnen hadden niets te vrezen van de bezoekers en bereiden zich met een goed gevoel voor op het EK in eigen land.

Oranje is gastland van het EK en speelt op 16 juli de openingswedstrijd tegen Noorwegen. Wales, dat zich niet heeft geplaatst, kwam naar Het Kasteel in Rotterdam als generale repetitie voor het toernooi. De Oranje Leeuwinnen spelen hun vierde grote toernooi en alle vier de uitzwaaiwedstrijden werden in winst omgezet.

De bezoekers waren echter geen serieuze tegenstand en de Leeuwinnen zullen vanaf volgende week harder aan de bak moeten. Wales kwam niet tot nauwelijks over de middenlijn en Nederland omsingelde de tegenstander volledig. Vanaf de eerste minuut was het wachten op het openingsdoelpunt, die al binnen het kwartier viel. Een geweldige solo van Lieke Martens zorgde voor een fraai begin van een prima wedstrijd. Martens slalomde van de linkerkant langs de ene na de andere tegenstander en plaatste de bal in de verre hoek. De linksbuiten kan de grote ster worden op het EK en gaf een voorproefje met een fenomenaal doelpunt.

De ene na de andere mogelijkheid volgde voor uitbreiding van de score en Wales werd overhoop gespeeld. Na ruim een half uur uitte zich dat ook op het scorebord: Daniëlle van de Donk schoot de bal in de kruising, nadat Vivianne Miedema in eerste instantie op de doelman was gestuit. Het tempo ging vervolgens omlaag, mede doordat Wales weinig weerstand bood.

In de tweede helft ging Miedema op jacht naar de all-time topscorerstitel. Voor aanvang van de wedstrijd stond de spits op 39 treffers in 50 interlands, maar daar kwamen er nog 2 bij. Een kopbal uit een perfecte voorzet van Van de Sanden betekende de 3-0 en een schot met links de 4-0. Manon Melis, inmiddels gestopt, is de huidige topscorer met 59 treffers, maar de 20-jarige Miedema wil bij het EK weer dichterbij komen.

Het slotakkoord kwam op naam van aanvoerder Mandy van den Berg. De centrale verdediger krulde een vrije trap richting het doel, die door niemand meer werd aangeraakt. De bal viel binnen bij de tweede paal, waardoor de wedstrijd de eindstand kreeg die het verdiende: 5-0. De OranjeLeeuwinnen waren veel te sterk voor Wales en de uitzwaaiwedstrijd werd opnieuw met ruime cijfers in winst omgezet.

Alle wedstrijden van het EK zijn LIVE te volgen via Voetbal.com en ons online magazine, dat volledig in het teken staat van het EK in Nederland: http://weuromag.voetbal.com/womens-euro-2017-magazine#!/welcome-copy

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner