10.07.2017 02:57

Curaçao debuteert op Gold Cup met nederlaag

Leandro Bacuna (l.) vecht een duel uit met Kevon Lambert (r.) tijdens het duel in de Gold Cup tussen Curaçao en Jamaica (10-07-2017).

Curaçao zal in de toekomst niet graag terugdenken aan het debuut op de Gold Cup. De eerste wedstrijd van Curaçao op het toernooi in de Verenigde Staten werd namelijk verloren van Jamaica.

De eerste helft in San Diego was weinig enerverend. Curaçao begon nerveus aan de wedstrijd, maar wist zich vrij snel te herpakken. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini was slordig in balbezit, waardoor er tijdens de eerste 45 minuten geen grote kansen werden gecreëerd. Curaçao probeerde het vooral van afstand, terwijl Jamaica dreigend was via standaardsituaties. Gescoord werd er echter niet tijdens het eerste bedrijf.

Curaçao kwam na rust goed uit de kleedkamer. Via Elson Hooi kreeg het tot twee keer toe de mogelijkheid om op voorsprong komen, maar doelman Andre Blake bleek een te grote sta-in-de-weg voor Curaçao. Waar Hooi verzuimde te scoren, daar lukte Romario Williams dat wel. De aanvaller werd gelanceerd door Je-Vaughn Watson en schoot vervolgens vanuit een moeilijke hoek op doel. De poging leek houdbaar, maar desondanks wist Vitesse-doelman Eloy Room geen redding te brengen: 0-1.

Na de treffer van Williams ging Curaçao op jacht naar de gelijkmaker, maar Curaçao bleef moeite houden met grote kansen creëren. Ruim een kwartier voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist toen invaller Darren Mattocks de bal op de pantoffel nam en daarmee de 0-2 wist te produceren. Curaçao kreeg via Gevaro Nepomuceno nog wel een grote kans op de 1-2, maar de Jamaicaanse sluitpost Blake hield zijn doel schoon in San Diego.