14.07.2017 03:55

Curaçao nog altijd zonder punten op Gold Cup

Rangelo Janga baalt van een gemiste kans tijdens de wedstrijd Curaçao - Jamaica (10-07-2017).

Curaçao blijft ook na de tweede groepswedstrijd op de Gold Cup in de Verenigde Staten steken op nul punten. Na de 2-0 nederlaag tegen Jamaica volgde in de nacht van donderdag op vrijdag een 2-0 nederlaag tegen El Salvador.

Curaçao begon goed aan de wedstrijd tegen El Salvador. Na twintig minuten spelen had de ploeg van bondscoach Remko Bicentini op voorsprong moeten staan, maar Rangelo Janga liet twee mogelijkheden onbenut, terwijl ook Jarchinio Antonia een kans op de openingstreffer liet liggen. Aan de andere kant was het daarentegen meteen raak. Gerson Mayén kreeg in de 21e minuut de eerste grote kans namens El Salvador en wist deze gelijk te verzilveren: 1-0.

Drie minuten na de treffer van Mayén kreeg Curaçao een nieuwe domper te verwerken. Rodolfo Zelaya werd gelanceerd door Nelson Bonilla en wist vervolgens Vitesse-doelman Eloy Room met een laag en hard schot te verschalken. Curaçao kreeg vlak voor de rust nog een grote kans om iets terug te doen. Scheidsrechter Héctor Rodríguez legde de bal namelijk op de stip na een handsbal van Darwin Cerén, maar doelman Derby Carrillo wist de strafschop van Gevano Nepomuceno te stoppen.

Waar El Salvador tijdens het eerste bedrijf bijzonder effectief was, daar was dat tijdens de tweede helft niet het geval. Zelaya en Bonilla kregen een aantal mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren. Aan de andere kant had Curaçao van de hatelijk nul kunnen afkomen, maar Janga kopte een voorzet van Antonia tegen de lat. In de slotfase bleef El Salvador de bovenliggende partij, maar er werd niet meer gescoord in Denver.