17.07.2017 22:38

Duitsland start EK met gelijkspel tegen Zweden

Net als vier jaar geleden start Duitsland het Europees Kampioenschap met een doelpuntloos gelijkspel. Destijds was Nederland de tegenstander, ditmaal kon Zweden de Duitse favoriet weerhouden van de winst.

Een jaar geleden stonden Duitsland en Zweden in de Olympische finale tegen over elkaar. Toen was Duitsland met 2-1 de sterkste. Dat was niet het enige verlies van Zweden tegen Duitsland, want nog nooit konden de Zweedse vrouwen winnen van Duitsland op een eindtoernooi. En ook dit EK lukte het Zweden niet.

In de eerste helft viel er heel weinig te beleven in Breda. Na een sterk begin van Zweden namen de Duitse vrouwen het initiatief in handen. Toch konden de Duitsers slechts zelden gevaar stichten voor het Zweedse doel. Slechts één kans was er voor Carolin Simon, maar de aanvalster raakte de bal niet goed waardoor keepster Hedvig Lindahl redding kon bieden.

Na rust ging het niveau omhoog. Achtvoudig Europees Kampioen Duitsland ging op zoek naar de treffer. De vrouwen zetten de Zweedse vrouwen onder druk en creëerden de nodige mogelijkheden. Met name invalster Mandy Islacker was enkele keren dichtbij de openingstreffer, maar zij kon haar sterke invalbeurt niet bekronen met een goal. Zweden kwam er tweemaal razendsnel uit, maar zowel Lotte Schelin als Stina Blackstenius stuitten op de benen van keepster Almuth Schult.

Door het gelijke spel is Rusland de verrassende koploper in poule B. De Russen waren eerder op de maandagavond te sterk voor Italië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner