19.07.2017 17:05

Lastige taak voor debuterend Portugal op WEURO

Woensdagavond begint het EK vrouwen voor Spanje en Portugal. De Portugese dames wachten een lastig karwei om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Voor de debutanten wacht eerst buurland Spanje, een tegenstander waar Portugal nog niet eerder van won.

Portugal werd achter Spanje tweede in de kwalificatie. De Spaanse vrouwen wisten beide ontmoetingen tegen hun buurland te winnen: 2-0 en 1-4.  Dankzij een tweestrijd tegen Roemenië bleek Portugal het meeste gelukkige (0-0 en 1-1) en zo kwalificeerden de Portugezen zich alsnog voor het eerst in de geschiedenis voor een EK.

En daar wacht direct weer Spanje. Kijkend naar de FIFA-ranking is Spanje de grote favoriet tegen buurland Portugal. De Spaanse vrouwen staan op een dertiende plek in de ranking en worden getipt als outsider voor de titel, terwijl debuterend Portugal pas op de 38ste plaats in de FIFA-ranking is terug te vinden.

Voor Portugal ligt de sleutel tot succes achterin. Spanje bleek in de kwalificatie een heuse doelpuntenmachine met maar liefst 39 treffers. Van alle geplaatste landen kreeg Portugal de meeste doelpunten tegen in de kwalificatie: 15 tegendoelpunten. Als het Portugal lukt om de Spaanse vrouwen van het scoren af te houden dan lijkt een goed resultaat tot de mogelijkheden te horen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner