19.07.2017 17:35

Spanje op volle sterkte tegen buurland Portugal

Geen verrassingen in de basis bij Spanje. Dezelfde elf spelers staan in de basis die in de uitzwaaiwedstrijd tegen België een overtuigende indruk achter lieten. Bij debuterend Portugal wel enkele wijzigingen.

Trainer Jorge Vilda ziet geen reden om zijn opstelling te wijzigingen. In de uitzwaaiwedstrijd tegen België, ook aanwezig op dit EK, wonnen de Spaanse vrouwen met 7-0. De klinkende zege heeft de coach overtuigd van zijn basis. Opvallende afwezige in de Spaanse selectie is Verónica Boquete. Ondanks dat zij de all time topscorer van Spanje is met 34 goals behoort Boquete niet tot de EK-selectie.

Waar Cláudia Neto in de uitzwaaiwedstrijd tegen Wales (1-0 winst) pas na rust in actie kwam, is de sterspeler van Portugal er tegen Spanje wel bij vanaf het eerste fluitsignaal. De aanvalster wordt voorin ondersteund door Diana Silva en Ana Leite. Het slag op het middenveld moet gewonnen worden door Vanessa Malho, Tatiana Pinto en Suzane Pires. Achterin moeten Ana Borges, Silvia Rebelo, Carole Costa en Dolores Silva de Spaanse vrouwen van het scoren afhouden. En de keepster is Patricia Sousa.

De aftrap is om 18.00 uur en de wedstrijd is hier LIVE te volgen.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner