21.07.2017 15:45

De kalender: halve finale Gold Cup en WEURO

Met de rubriek 'De kalender' blikken we elke vrijdag vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Deze week aandacht voor het Women's EURO 2017 en de halve finales van de Gold Cup. Tevens is in Rusland de competitie alweer begonnen en staan de ploegen aan de vooravond van de tweede speelronde.

WEURO 2017
Geen OranjeLeeuwinnen dit weekend, maar genoeg andere wedstrijden van het Europees Kampioenschap voor vrouwen. De wedstrijden voor Groep BGroep C en Groep D staan respectievelijk vrijdag-, zaterdag- en zondagavond op het programma. De OranjeLeeuwinnen (Groep A) spelen maandagavond de laatste wedstrijd in de Groep. 

Vrijdag 21 juli
18.00 uur: Zweden - Rusland
20.45 uur: Duitsland - Italië

Zaterdag 22 juli
18.00 uur: IJsland - Zwitserland
20.45 uur: Frankrijk - Oostenrijk

Zondag 23 juli
18.00 uur: Schotland - Portugal
20.45 uur: Engeland - Spanje

Bekijk hier het volledige programma van het WEURO 2017.

Halve finale Gold Cup
Met Costa Rica, Verenigde Staten, Jamaica en Mexico zijn de halve finales van het continentale kampioenschap voor ploegen uit Noord- en Midden-Amerika bekend. De wedstrijden zijn, zoals we inmiddels gewend zijn van de Gold Cup, laat op de avond. Althans laat, 's ochtends om 04.00u en 03.00u staan de wedstrijden gepland.

Zondag 23 juli
03.00 uur: Costa Rica - Verenigde Staten

Maandag 24 juli
04.00 uur: Jamaica - Mexico

Bekijk hier het volledige programma van de Gold Cup

Russische Premier Liga
Terwijl de meeste Europese ploegen nog bezig zijn aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, is de competitie in Rusland alweer gestart. De eerste speelronde ligt al achter de rug. De ploeg van Quincy Promes, kampioen Spartak Moskou, liep in die eerste speelronde meteen averij op tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Dinamo Moskou. Dit weekend kan die ploeg dat herstellen met een uitwedstrijd bij FC Ural. Verder staat de stadsderby CSKA Moskou - Lokomotiv Moskou op het programma en treft het kapitaalkrachtige Zenit St. Petersburg Rubin Kazan.

Bekijk hier hele programma van de Premier Liga.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner