24.07.2017 21:00

Riedewald verlaat Ajax met schat aan ervaring

De transfer hing al een tijd in de lucht, maar maandagavond was daar de bevestiging: Jaïro Riedewald vertrekt naar Crystal Palace. De verdediger wordt daar herenigd met Frank de Boer, die ook deze zomer naar Londen vertrok.

Na vier seizoenen bij Ajax vertrekt de twintigjarige Riedewald met een wrang gevoel uit Amsterdam. Het begon nog allemaal zo veelbelovend: debuteren met twee goals. De Boer liet de zeventienjarige Riedewald debuteren op bezoek bij Roda JC en in Kerkrade voltrok een sprookje. Als invaller boog Riedewald de 1-0 achterstand hoogstpersoonlijk om in een 1-2 zege.

Ajax dacht een nieuw pareltje uit de jeugdopleiding te hebben, maar het liep anders. Onder trainer De Boer verliep het nog allemaal naar wens, met als hoogtepunt het seizoen 2015/2016. Riedewald kwam toen tot 23 competitiewedstrijden en hij speelde alle 10 de Europese wedstrijden. Daarna ging het minder onder de nieuwe trainer Peter Bosz. Van "de ideale nummer 6", zoals Bosz dat zei, verdween Riedewald naar de bank.

En na dat magere seizoen - 11 basisoptredens in de competitie - komt er een einde aan de verbintenis van Riedewald en Ajax. Als zeventienjarige debuteerde hij op onwaarschijnlijke wijze, als twintigjarige verlaat hij Ajax met al veel ervaring en als drievoudig international. Crystal Palace is dan ook bereid om negen miljoen euro te betalen voor Riedewald.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner