26.07.2017 20:08

Fransen in kerstboomformatie tegen Zwitsers

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

EK-debutant Zwitserland heeft nog maar één kans om door te gaan op het eindtoernooi in Nederland, er moet gewonnen worden van Frankrijk. De Fransen waren in het verleden weinig succesvol op EK's, de groepsfase of de kwartfinale was vaak het eindpunt.

De dames uit Frankrijk starten in de welbekende kerstboomformatie, met goaltjesdief Eugénie Le Sommer als diepste aanspeelpunt. Kadidiatou Diani en Claire Lavogez spelen als 2 valse spitsen achter Le Sommer. Het middenveld, dat op papier uit 5 speelsters bestaat, wordt verder vormgegeven door nummer 10 Camille Abily. Centrumverdediger Wendie Renard is de aanvoerster van Frankrijk.

Zwitserland kiest voor een 4-4-2 formatie, met Ramona Bachmann en Eseosa Aigbogun als aanvallers. Aanvoerster Lara Dickenmann krijgt aan de linkerkant van het veld alle ruimte om haar acties te maken. Zij maakte in de vorige wedstrijd van Zwitserland het allereerste EK-doelpunt van het vrouwenelftal.

Met op papier liefst 9 speelsters op het middenveld, zal het vooral een tactische steekspel worden tussen Zwitserland en Frankrijk. Volg de wedstrijd vanaf 20.45 LIVE

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner