27.07.2017 19:35

Schotland hoopt op wonder en de kwartfinale

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

De Schotse vrouwen verloren de eerste twee groepswedstrijden. Nu moet Schotland met twee doelpunten verschil Spanje verslaan en hopen dat Engeland van Portugal wint. Alleen dan is er nog hoop. Ook voor Spanje wordt het billen knijpen. De Spaanse vrouwen moeten zelf winnen en ook hopen op een Engelse overwinning.

Een blik op de FIFA-ranking maakt Spanje de favoriet tegen Schotland. De Spaanse vrouwen staan op een 13de plaats en Schotland is pas op een 21ste plaats terug te vinden. Ook kijkend naar de resultaten in het verleden is Spanje de favoriet. Schotland en Spanje troffen elkaar driemaal en nog nooit wist Schotland te winnen.

De meest pijnlijke nederlaag kwam in 2012 in de strijd om de EK-ticket van 2013. In de tweede wedstrijd, na 1-1 in Schotland, ging het in de allerlaatste minuut van de verlenging mis voor Schotland. Spanje mocht naar Zweden naar het EK en Schotland moest vier jaar wachten voor het EK-debuut in Nederland.

Dit kan zomaar de laatste wedstrijd van Schotland zijn met Anna Signeul op de bank. De bondscoach stopt na twaalf jaar in haar functie als bondscoach van de Schotse vrouwenploeg. Na dit EK zal ze als coach de Finse vrouwenteam leiden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner