30.07.2017 11:30

Van de transfervrije spelers heeft 28% geen onderdak

Bijna honderd spelers verlieten zonder contract de huidige Eredivisie: in totaal 99. Van de spelers die op vrije voeten staan, vond al 72% onderdak bij een nieuwe club, wat betekent dat 28% nog zoekende is.

Van de 99 transfervrije spelers lukte het 15 spelers om een nieuwe werkgever binnen de Eredivisie te vinden, zo bleven onder meer Danny Holla en Thomas Bruns op het hoogste niveau. 27 anderen bleven eveneens in Nederland, maar kwamen bij een club uit de Jupiler League of lager terecht. Naast de 28 clubloze spelers vertrokken de rest (29 spelers) naar het buitenland. Zo verkaste Erwin Mulder gratis naar Swansea City, speelt Aschraf El Mahdioui volgend seizoen bij AS Trenčín en koos Nigel Hasselbaink voor een avontuur in Israël bij Kiryat Shmona.

Prima keepers
Tussen de transfervrije voormalig Eredivisie-spelers zitten een paar Eredivisie-waardige spelers. Zowel Kostas Lamprou als Robbin Ruiter hoopten op een mooi avontuur bij een grotere club. Voor Lamprou is de interesse gering, terwijl een blessure aan het einde van vorig seizoen roet in het eten gooide in de plannen van Ruiter. De doelman van FC Utrecht kon zich zodoende niet in de kijker spelen bij geïnteresseerde clubs.

Ervaren mannen
De verdedigers Wilfried Kanon, 24-voudig Ivoriaans international, en Mattias Johansson, goed voor 125 duels in de Eredivisie namens AZ Alkmaar, hebben ook nog altijd geen nieuwe werkgever gevonden. Een van de meest ervaren (en transfervrije) Eredivisie-speler is Ruben Schaken. De vleugelaanvaller verliet ADO Den Haag en ondanks een rugzak met 199 Eredivisie-duels tekende hij nergens nog een contract. Een club die een middenvelder-vacature heeft openstaan die regelmatig scoort, kan vrijblijvend aankloppen bij Erik Falkenburg (250 duels in de Eredivisie en 55 treffers).

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner