30.07.2017 20:44

Oostenrijk verslaat Spanje na strafschoppen

Oostenrijk heeft zich ten koste van Spanje geplaatst voor de halve finale van het EK. De ploeg van bondscoach Dominik Thalhammer won zondagavond na strafschoppen en mag zich op gaan maken voor een clash met Denemarken.

Het verrassende Oostenrijk werd knap eerste in groep C, terwijl Spanje zonder al te veel vertrouwen naar het Koning Willem II Stadion afreisde. De Spaanse ploeg had al twee keer verloren en had zich met meer geluk dan wijsheid toch geplaatst voor de kwartfinale. De vorige ontmoetingen spraken wel in het voordeel van de Spanjaarden. In de eerdere vier duels met Oostenrijk verloor het land niet. Spanje wist drie keer te winnen en eenmaal bleef het gelijk.

In de eerste helft gebeurde er vrij weinig in Tilburg. Spanje was de betere ploeg en kreeg via Irene een schietkansje. Oostenrijk had het lastig en kwam er sporadisch uit. Omdat Spanje steeds slordiger begon te voetballen, kwam de ploeg van bondscoach Thalhammer beter in de wedstrijd. Grote kansen leverde dat echter niet op en aan de overkant waren de Spaanse dames dicht bij een treffer. Meseguer leek te schrikken van de geboden ruimte en schoot naast.

Het tweede bedrijf leverde net als de eerste helft weinig hoogtepunten op. Spanje had veelvuldig de bal, maar wist geen kansen te creëren. Dat lukte bij Oostenrijk wel een keer. Een kopbal van Nadine Prohaska was een prooi voor doelvrouw Paños. Ondanks een klein slotoffensief van Spanje bleek een verlenging niet te voorkomen. Daarin namen de Spanjaarden het initiatief, maar zij kwamen niet door de Oostenrijkse muur. In de penaltyserie werd Meseguer de schlemiel aan Spaanse kant. Haar strafschop werd knap gekeerd door keepster Manuela Zinsberger. 

De stunt van Oostenrijk tijdens dit EK kan aanstaande donderdag een vervolg krijgen. Dan nemen de Oostenrijkse dames het in Breda op tegen Denemarken.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner