30.07.2017 22:40

Engeland sinds 1974 weer te sterk voor Frankrijk

Engeland heeft zondagavond voor het eerst sinds 1974 weer gewonnen van Frankrijk. Dankzij een doelpunt van Jodie Taylor werd Frankrijk verslagen. Engeland is door de winst de tegenstander van Nederland aankomende donderdag.

In de eerste helft kon er maar over één kans gesproken worden. De Franse Camille Abily stuurde Marie-Laure Delie diep met een bekeken steekpass, waardoor de Franse aanvalster pal achter de Engelse verdediging kwam te staan. Delie haalde uit maar zag haar harde schot voor het doel langsgaan.

Verder was Engeland af en toe gevaarlijk over de rechterkant. Jordan Nobbs kon met haar snelheid af en toe gevaar stichten en nam ook de vrije trappen vanaf rechts. De Franse keepster had in de eerste helft echter telkens een antwoord op de hoge bal van Nobbs en hield haar doel schoon.

De tweede helft begon op dezelfde manier en het leek dat geen van beide ploegen het net kon vinden in de reguliere speeltijd. Engeland had een snelle counter nodig om de Franse verdediging te breken. Op het middenveld werd Lucy Bronze ingespeeld nadat Frankrijk de bal slordig verloor. Zij stuurde topscorer Jodie Taylor de diepte in. De aanvalster kon met een hard schot de doelvrouw het nakijken geven en verstevigde zo haar eerste plek op de topscorerslijst. 

Frankrijk moest daarna komen, waardoor Engeland meerdere keren ruimte kreeg in de aanval. De Engelse ploeg kreeg geen opgelegde kansen en het was ook Frankrijk dat profiteerde van de extra speelster voorin. Meerdere Franse speelsters, zoals Amandine Henry, kwamen tot een schot, maar gescoord werd er niet meer in de slotfase.

Engeland overleefde de spannende slotfase en heeft voor het eerst sinds 1974 weer gewonnen van Frankrijk. Dankzij de winst is Engeland ook de tegenstander van Nederland in de halve finale aankomende donderdag. Dit duel wordt afgewerkt in de Grolsch Veste.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner