14.08.2017 08:45

VIDEO: De 5 grootste Eredivisie-talenten dit seizoen

De rubriek 'De 5': je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Met de Eredivisie voor de deur, presenteren wij de vijf talenten die dit seizoen waarschijnlijk hoge ogen gaan gooien.

1: Calvin Stengs, 18 jaar (AZ Alkmaar)
Aan het einde van vorig liet de creatieve middenvelder annex vleugelspeler zien een plaats bij de eerste elf van AZ te verdienen. Na een fantastisch seizoen bij Jong AZ, promoveerde trainer John van den Brom Stengs tot basisspeler. En met succes, want tijdens de play-offs etaleerde hij meermaals zijn talent met 2 treffers en 1 assist. Ook in de voorbereiding op het nieuwe seizoen liet Stengs zien dat dit zijn seizoen gaat worden. Het 18-jarige talent stevent af op een basisplaats, een jongen om voor naar het stadion te komen. Stengs, onthoud deze naam.

2: Frenkie de Jong, 20 jaar (Ajax)
De spelmaker op het middenveld kende vorig seizoen een fenomenaal seizoen in de Jupiler League. Daar werd De Jong terecht voor beloond met de prijs van Talent van het Jaar in de Jupiler League. Daarnaast speelde hij in totaal 11 duels in het eerste van de Amsterdammers, maar dit seizoen lijkt hij definitief door te breken. Met Lasse Schöne als zijn concurrent, rammelt De Jong op de poort voor een basisplaats.

En wie kent hem beter dan Marcel Keizer, die vorig jaar samenwerkte met de voormalig Willem II-speler? Tijdens het uitduel met OGC Nice voor de voorronde van de Champions League viel hij ijzersterk in. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat een vaste basisplaats niet lang meer op zich laat wachten. 

3: Thierry Ambrose, 20 jaar (NAC Breda)
Al jaren huren Eredivisie-clubs grote talenten van de kapitaalkrachtige clubs uit de Premier League. Met Ambrose lijkt NAC Breda een pareltje uit de jeugdopleiding van Manchester City te hebben gehaald. De razendsnelle aanvaller stond op de lijstjes van meerdere clubs, maar verkoos NAC boven de andere ploegen. De spits is niet echt een goaltjesdief, maar scoorde tegen de jeugdopleidingen van onder meer Arsenal FC, Chelsea FC en Everton FC toch 5 keer in 8 duels.

4: Jorn Vancamp, 18 jaar (Roda JC)
De piepjonge Belgische aanvaller moet in Kerkrade gaan zorgen voor doelpunten. Op basis van het verleden moet dat geen probleem worden, want de jeugdinternational van België behoorde bij zijn leeftijdsgenoten altijd tot de topscorers. De huurling van RSC Anderlecht lijkt de eerste spits van Roda JC te gaan worden en het vertrouwen te krijgen. Mocht Vancamp het op zijn heupen krijgen, hebben de Limburgers een heuse goaltjesdief in huis gehaald die de ploeg wel eens kan behoeden tegen degradatie.

5: Ritsu Doan, 19 jaar (FC Groningen)
In Azië staat Doan al jaren bekend als een groot talent, terwijl de rest van de wereld met hem kennismaakte tijdens het WK u20. Tegen Italië (2-2) scoorde hij twee fantastische goals. Vooral voor de tweede treffer ontving Doan veel lof (video onder). Na het jeugd WK werd bekend dat PSV en Ajax achter de dribbelaar aanzaten en dus heeft FC Groningen een grote slag geslagen met het aantrekken van de Japanner. Doan gaat eerst op huurbasis spelen, maar kan definitief worden overgenomen.

De laatste 5:
De Supercups van de grootste competities
De tieners met het duurste prijskaartje
Clubs die al meer dan 100 miljoen beurden
Laatste Europese seizoenen van FC Utrecht
Spitsen van de Ligue 1 naar de PL

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner