16.08.2017 08:20

Martens genomineerd voor Women's Player of the Year

Lieke Martens is door de UEFA genomineerd voor de prestigieuze prijs Women's Player of the Year. De concurrenten van de Nederlandse zijn Pernille Harder (Denemarken, Linköping en VfL Wolfsburg) en Dzsenifer Marozsán (Duitsland, Olympique Lyon).

De linksbuiten is met de OranjeLeeuwinnen de kersverse winnaar van WEURO 2017. Mede daarom zal Martens zijn genomineerd zijn door coaches die afgelopen seizoen met hun club actief waren in de poulefase van de Champions League en Europa League en 55 journalisten. Ook vanwege haar fantastische prestaties bij FC Rosengård verdiende ze een toptransfer naar FC Barcelona. Na deze zomer verkast ze naar het noorden van Spanje. Tijdens WEURO bereikte Martens deze cijfers:

Drie andere OranjeLeeuwinnen haalden ook de top tien. Vivianne Miedema (vierde), Jackie Groenen (zevende) en Shanice van de Sanden (tiende) vielen echter net buiten de prijzen. In de finale van het EK versloegen de speelsters het Denemarken van Harder met 4-2. Op 24 augustus wordt in Monaco bekendgemaakt wie de prijs voor beste speelster in ontvangst mag nemen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner