17.08.2017 10:15

Elia start ook in Turkije met veel doelpunten

Eljero Elia van İstanbul Başakşehir F.K. in actie tegen Sevilla FC. (16-08-2017)
Eljero Elia van İstanbul Başakşehir F.K. in actie tegen Sevilla FC. (16-08-2017)

Eljero Elia heeft een goede indruk achter gelaten tijdens zijn eerste weken als speler van İstanbul Başakşehir F.K. De rappe vleugelaanvaller kwam deze zomer over van Feyenoord en was in de SüperLig en Champions League al belangrijk met enkele treffers. 

Tijdens de openingswedstrijd van het seizoen in de competitie werd Elia al matchwinner. Tegen Bursaspor scoorde hij namelijk de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. In de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League schoot de linksbuiten in België raak tegen Club Brugge. Hij zorgde daarmee voor een 3-3 uitslag en goede uitgangspositie om door te stoten naar de play-offs.

De Turkse club klaarde in de return de klus door in eigen stadion met 2-0 te winnen van de Belgen, zonder doelpunt van Elia. Tijdens de laatste voorronde, afgelopen woensdagavond tegen het Spaanse Sevilla FC, was de Nederlander wel weer trefzeker, waardoor hij na 4 wedstrijden al op 3 goals staat. 

Elia startte vorig seizoen in het shirt van Feyenoord ook ontzettend sterk. Tijdens Feyenoord's openingswedstrijd tegen FC Groningen was de vleugelspits goed voor een hattrick. In het noorden wonnen de Rotterdammers met 0-5, waardoor het koploper werd. Sinds de eerste speeldag gaf Feyenoord die positie niet meer uit handen en werd het uiteindelijk landskampioen van Nederland. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner