19.08.2017 14:29

AS Monaco pakt Frans record bij zege op FC Metz

AS Monaco is de eerste ploeg in de geschiedenis van de Ligue 1 dat 15 opeenvolgende wedstrijden heeft gewonnen. Dat record pakten de Monegasken vrijdagavond door op bezoek bij FC Metz op 0-1 te winnen.

De reeks startte vorig seizoen, toen Monaco bezig was aan een indrukwekkende serie. In februari werd er nog gelijkgespeeld tegen SC Bastia (1-1), maar door de 1-2 zege bij EA Guingamp werd de recordreeks in gang gezet. Ondanks dat Monaco voortijdig kampioen werd, bleef het de rest van de competitie winnen. Dit jaar opende de ploeg wederom bijzonder sterk:

  • AS Monaco - Toulouse FC 3-2
  • Dijon FCO - AS Monaco 1-4
  • FC Metz - AS Monaco 0-1

Andere spelers, zelfde Monaco
Door de fenomenale prestaties van vorig seizoen was er een hoop interesse voor de spelers van Monaco. Zo verkocht de club onder meer sterkhouders Benjamin Mendy (57,5 miljoen euro) en Bernardo Silva (50 miljoen euro) aan Manchester City. Ook Tiemoué Bakayoko verkaste naar de Premier League. Hij zette zijn krabbel onder een contract bij Chelsea FC, dat 40 miljoen euro voor de middenvelder op tafel legde.

Tegenover het vertrek van dit drietal stond de komst van het Belgische talent Youri Tielemans. Hij verliet RSC Anderlecht, maar liet in België een zak met 25 miljoen euro achter. Ook kochten de Fransen Terence Kongolo van Feyenoord. De Rotterdammers incasseerden 15 miljoen euro voor de linksback. Met de nieuwe spelers gaat Monaco vrolijk verder waar het vorig seizoen mee was geëindigd: winnen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner