07.09.2017 09:30

Ondanks zeperd stijgt Oranje op FIFA ranglijst

Nadat het Nederlands elftal in de maanden juli en augustus steeds verder zakte op de FIFA ranglijst, is Oranje eindelijk weer een aantal plaatsen geklommen. De ploeg van Dick Advocaat steeg van de 36ste naar de 28ste plaats.

Oranje ging weliswaar hard onderuit tegen Frankrijk (4-0), het pakte wel punten tegen de Bulgaren (3-1). Door die winst klimt Oranje op de FIFA ranglijst onder meer over de Afrikaanse landen DR Congo, Egypte en Kameroen. Oranje heeft nu de top 25 weer in het vizier. Het gat met nummer 25 Iran bedraagt maar een tiental punten, volgens de berekeningen van Voetbal International. 

De stijging op de ranglijst kan Oranje in het voordeel uitvallen. Immers, de FIFA geeft de vier hoogst geplaatste landen een beschermde status. Dat zou betekenen dat het Nederlands elftal, indien het tweede eindigt in Groep A voor de WK kwalificatie, een ongeplaatste ploeg treft. Deze procedure werd door de FIFA bevestigd. 

Bovenaan de FIFA ranglijst staan de Duitsers. De ploeg van Joachim Löw neemt de eerste plaats over van de Brazilianen die nu de tweede plek in bezit hebben, terwijl Cristiano Ronaldo met Portugal op de derde plaats staat. 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner