10.09.2017 10:00

Agüero schiet zich naar Premier League-record

Na zijn doelpunt tegen Liverpool (5-0 overwinning) mag Manchester City-spits Kun Agüero zich de nieuwe niet-Europese topscorer van de Premier League noemen. De Argentijn passeerde met zijn 124ste goal Dwight Yorke op de ranglijst.

Aguëro opende afgelopen zaterdag de score tegen Liverpool. Het was zijn 171ste doelpunt in het shirt van Manchester City, 124 daarvan maakte hij in de Premier League. De Zuid-Amerikaan had iets meer dan 6 seizoenen nodig om dit aantal te bereiken. Een stuk minder dan Yorke, die voor onder meer Aston Villa, Manchester United en Blackburn Rovers 17 seizoenen nodig had om 123 keer te scoren in de Engelse competitie.

Overigens zorgt de Nederlandse geschiedenis met Suriname ervoor dat Agüero momenteel de lijst van niet-Europese topscorers in de Premier League aanvoert. De in Paramaribo geboren Jimmy Floyd Hasselbaink maakte in zijn actieve profcarrière namelijk 129 doelpunten in de Premier League, maar in zijn geboortejaar (1972) hoorde Suriname nog bij Nederland en technisch gezien ook bij Europa.

De top 5 van niet-Europese topscorers in de Premier League wordt gecompleteerd door Didier Drogba, Emmanuel Adebayor en Yakubu Aiyegbeni. 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner