15.09.2017 10:00

De 5: best betaalde Nederlanders in de Serie A

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. De Italiaanse krant La Gazzetta Dello Sport maakte de jaarsalarissen van de spelers in de Serie A bekend. Daarom de top vijf van best betaalde Nederlandse spelers in de Italiaanse competitie. 

1: Kevin Strootman (AS Roma)
De middenvelder van Giallorossi is de Nederlander die jaarlijks het meeste geld verdient: 3,2 miljoen euro. Dat is ook niet heel vreemd, want Strootman heeft een behoorlijk goed imago opgebouwd in Italië. Trainer Eusebio Di Francesco sprak zich al lovend uit over de voormalig Spartaan. "Kevin een beslissende speler die een team kan dragen. Spelers zoals Strootman hebben we nodig", zei de trainer ter voorbereiding op het Champions League-duel met Atlético Madrid (0-0).

  • In de Serie A sinds: juli 2013
  • Duels in de Serie A: 71 wedstrijden
  • Goals in de Serie A: 9 doelpunten

2: Rick Karsdorp (AS Roma)
Na een fantastisch seizoen van Feyenoord, waarin de landstitel werd gewonnen, stonden de spelers van Giovanni van Bronckhorst nadrukkelijk in de belangstelling. Zo vertrokken Eljero Elia (Başakşehir) en Terence Kongolo (AS Monaco), maar ook Karsdorp. De rechtsback verkaste naar Rome waar hij inmiddels ploeggenoot is van Strootman. In Italië zette hij zijn krabbel onder een contract met een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro. Door blessures speelde de drievoudig Oranje-international nog geen minuut.

  • In de Serie A sinds: juli 2017
  • Duels in de Serie A: 0 wedstrijden
  • Goals in de Serie A: 0 doelpunten

3: Stefan de Vrij (Lazio Roma)
Ondanks zijn enorme statuur in de ploeg van Simone Inzaghi, verdient de Nederlandse mandekker een redelijk bescheiden bedrag: 1,3 miljoen euro. Maar liefst acht spelers verdienen meer dan de voormalig speler van Feyenoord, die donderdag nog Vitesse versloeg met 2-3 in de Europa League. Ondanks meerdere blessures in het recente verleden is hij een absolute sterkhouder bij Lazio Roma. 

  • In de Serie A sinds: juli 2014
  • Duels in de Serie A: 62 wedstrijden
  • Goals in de Serie A: 2 doelpunten

4: Marten de Roon (Atalanta)
De overstap van sc Heerenveen naar de Serie leek een grote, maar De Roon paste zich moeiteloos aan. De middenvelder werd in zijn eerste seizoen een vaste waarde en speelde 36 duels in de Serie A. Hij verkaste een jaar later naar Middlesbrough, dat gepromoveerd was naar de Premier League. De Roon presteerde daar niet zo goed, vond het leven in Engeland minder dan in Italië en bovendien degradeerde Middlesbrough. Atalanta haalde De Roon terug, die nu een jaarsalaris heeft van 0,7 miljoen euro.

  • In de Serie A sinds: juli 2015; rentree augustus 2017
  • Duels in de Serie A: 39 wedstrijden
  • Goals in de Serie A: 1 doelpunt

5: Gregory van der Wiel (Cagliari Calcio)
De rechtsback speelde voor Paris Saint-Germain en maakte furore met Oranje op het Wereldkampioenschap van 2010 in Zuid-Afrika. Toch kwam hij na zijn overgang van PSG naar Fenerbahçe amper meer aan de bak. Dat beviel Van der Wiel niet en dus besloot hij te vertrekken uit Turkije en verkaste hij naar Cagliari Calcio, gelegen in het zuiden op het Italiaanse eiland Sardinië. Na zijn overgang naar de Serie A ontvangt Van der Wiel een half miljoen euro. Omdat hij nog niet wedstrijdfit is, speelde de voormalig Ajacied nog geen minuut. 

  • In de Serie A sinds: augustus 2017
  • Duels in de Serie A: 0 wedstrijden
  • Goals in de Serie A: 0 doelpunten

Salarissen alle Nederlanders in de Serie A

  1. Kevin Strootman (AS Roma: 3,2 miljoen euro)
  2. Rick Karsdorp (AS Roma: 1,5 miljoen euro)
  3. Stefan de Vrij (Lazio Roma: 1,3 miljoen euro)
  4. Marten de Roon (Atalanta: 0,7 miljoen euro)
  5. Gregory van der Wiel (Cagliari Calcio: 0,5 miljoen euro)
  6. Timo Letschert (Sassuolo Calcio: 0,4 miljoen euro)
  7. Hans Hateboer (Atalanta: 0,3 miljoen euro)
  8. Bram Nuytinck (Udinese Calcio: 0,1 miljoen euro)

De laatste 5:
Jongste en oudste selecties van de Eredivisie
Grootste, op de valreep en net niet transfers
Nederlanders met meeste kans op CL-winst
Spelers die Ajax laat in transferperiode verloor
VIDEO: De grootste talenten uit Eredivisie

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner