02.10.2017 08:45

Hele top drie wint na 13 jaar met 4 goals verschil

Zaterdagavond won PSV kinderlijk eenvoudig met 4-0 van Willem II. Een dag later zetten Feyenoord en Ajax dezelfde uitslag op het scorebord neer, na respectievelijk zeges bij AZ en sc Heerenveen. Dat betekent dat voor het eerst in dertien jaar de hele top drie in dezelfde speelronde met vier doelpunten verschil weet te winnen.

Opvallend is dat twee van de drie tegenstanders (AZ en Willem II) toen ook de tegenstander waren. Alleen Heerenveen (nu) en NAC Breda (toen) waren anders. In het seizoen 2004/2005 in de tweede speelronde wisten PSV, Feyenoord en Ajax grote uitslagen neer te zetten, waardoor de ploegen alle drie bovenaan de Eredivisie-ranglijst stonden met zes punten.

De Eindhovenaren wonnen destijds met 5-1 van AZ, mede door treffers van Mark van Bommel en André Ooijer. Nog geen 24 uur later deed Feyenoord het eveneens goed door met 0-4 van het veld te stappen in Tilburg. Ajax zegevierde ook met vier goals verschil, door NAC met 6-2 op te rollen. Die overwinning kwam mede tot stand door de wereldberoemde supersolo van Zlatan Ibrahimović.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner